vrijdag 2 augustus 2013

Voordelen en tips van/voor/tegen de hitte


Ikzelf vind de hitte die Nederland nu ondergaat echt niet prettig, dus het is weer tijd om optimistisch te doen en de voordelen ervan te zien. Er staan ook wat tips tussen.

-Je kan nu eindelijk je short/rokje/coole T-shirt zonder mouwen (kortom: je zomerkleding) aan! Hoezee! Voor mensen die geen (goedkope) short kunnen vinden in de winkel of gewoonweg geen zin hebben om naar buiten te gaan met dit weer: knip een oude spijkerbroek af. ;) Vijf minuten werk en het ziet er hetzelfde uit als in de winkel. Je kan de onderkant van de pijpen proberen uit te rafelen, maar als dat niet lukt kan je ze natuurlijk ook oprollen. Bijkomend voordeel: je kan de lengte zelf bepalen.


-Met warm weer moet je veel drinken. Ben je iemand die graag in de keuken staat, maak dan milkshakes! 
Geen ingewikkelde bereidingswijze en zo klaar. Google heeft vele recepten voor je in de aanbieding, maar met wat creativiteit kun je zelf ook heerlijke combi's bedenken :)

Een voorbeeld...





Pureer met de staafmixer de banaan en voeg de yoghurt, half volle melk, vanille aroma en eventueel de honing toe en meng alles door elkaar. 


Meer recepten hier (klik!).



-Dit weer is heerlijk om watergevechten in te houden. Organiseer een dagje 'water' met je vrienden/vriendinnen en sluit de tuinslang aan! Misschien heb je nog ergens een opblaasbaar badje liggen of oude waterpistolen... Sluit de dag af met een film of maak er een sleepover van! Het is leuker dan je denkt.

-Je hoeft jezelf op zulke warme dagen niks te verplichten! Een beetje binnen hangen en teken, lezen, puzzelen, koekjes eten en computeren is prima. Geniet ervan!


-Natuurlijk, zwemmen! Heel voor de hand liggend, maar als je het water niet in wilt als het kouder is dan 30 graden is dit je kans. Een tip: vermijd grotere stranden zoals Zandvoort, maar zoek de wat rustigere stranden op (tenzij je van drukte houdt natuurlijk). Google op 'rustige stranden -provincie waar jij woont/makkelijk kan komen-' en je hebt ze zo gevonden.


-Je hoeft geen sjaals, sloffen, handschoenen, oorwarmers, mutsen, wanten, bontkragen of andere vreselijk kriebelende winterdingen aan. Geniet ervan zolang het nog kan.


-Voordeel voor mensen met een mwah conditie: je wordt niet raar aangekeken als je zweet terwijl je een trap op loopt.


-De was is sneller droog (voor de huisvrouwen onder ons).


-Ijsjes eten! Schepijs is ook leuk om zelf te maken: slagroom kloppen, honing er bovenop en vers fruit er doorheen mixen met de staafmixer. In de diepvries ermee en klaar! Altijd leuk om zelf smaken en combinaties te bedenken.


-Ijsblokjes maken! Altijd leuk. Met eetbare kleurstof kan je het een kleurtje geven. Voor leuke ideeën, vormpjes & meer: Google is your best friend!


Zooo... En nu is mijn inspiratie op. Veel plezier met de hitte!

1 opmerking: